Gorzowski Rynek Hurtowy S.A.

strona główna

To będzie w naszym mieście wyjątkowo smaczna jesień. Gorzowski Rynek Hurtowy wspólnie z Zespołem Szkół Gastronomicznych i Urzędem Miasta zapraszają na dwa wyjątkowe wydarzenia. Pierwsze z nich to nowość w kulinarnym kalendarzu. W piątek 6 października zapraszamy na „Smaki lasu”, a tradycyjny już „Festiwal Dyni i Chryzantemy” w tym roku odbędzie się 20 października.

„Smaki lasu” to kulinarne spotkanie zaplanowane na pierwszy piątek października na ryneczku przy Jerzego. To wspólna inicjatywa GRH, Zespołu Szkół Gastronomicznych i Polskiego Związku Łowieckiego. W ramach tego wydarzenia kucharze Paweł Salamon, Michał Rejniak i Kamil Tużnik przygotują dla gości ryneczku wyjątkowe dania, z wykorzystaniem m.in. dziczyzny oraz runa leśnego, w tym  grzybów, owoców i ziół.

Gotowanie zaczynamy o godzinie 9.00, a degustacja rozpocznie się pół godziny później. Do dyspozycji gości będą przepisy na przygotowane dania i konsultacje kulinarne z szefami kuchni, przy okazji będzie można zrobić zakupy i zaopatrzyć się w świeże produkty u lokalnych producentów.

„Smaki lasu” to nowość w kulinarnym kalendarzu na ryneczku przy Jerzego. Wydarzenie dołącza do znanych już marek, jak między innymi organizowany dwa tygodnie później „Festiwal dyni i chryzantemy”. Ten zaplanowany jest na piątek, 20 października.

To będzie piąta edycja tego wydarzenia. Wówczas również odbędzie się gotowanie i degustacja na ryneczku przy Jerzego, organizowane wspólnie przez Gorzowski Rynek Hurtowy, Zespół Szkół Gastronomicznych i Urząd Miasta. Co tym razem znajdzie się w „jesiennym kotle” – okaże się na kilka dni przed wydarzeniem. Z pewnością będzie to przysmak, przygotowany z dyni, o którym szefowie kuchni chętnie opowiedzą gościom na ryneczku.

Tak zapowiada się kulinarna jesień na miejskim targowisku. Już dziś zapraszamy!