Gorzowski Rynek Hurtowy S.A.

strona główna

To będzie prawdziwy festiwal smaków z dynią w roli głównej. W piątek, 20 października najlepsi gorzowscy kucharze  przygotują przysmaki z dyni, a okazją do tego będzie V Festiwalu Dyni i Chryzantemy. Zapraszamy od godziny 9.00.

Dynia to jedno z najzdrowszych warzyw jesieni. Daje nieograniczone możliwości w kuchni, choć od wielu lat największą popularnością cieszy się przygotowywana z dni zupa. Czego potrzebujemy do jej przygotowania, jak długo trwa jej gotowanie oraz jakich „kulinarnych sztuczek” użyć w procesie przygotowania opowiedzą kucharze z Zespołu Szkół Gastronomicznych. A wszystko w najbliższy piątek, 20 października na ryneczku przy ul. Jerzego. 

Uczniowie gorzowskiego „Gastronomika” będą gotować pod okiem swoich nauczycieli - najlepszych kucharzy w Gorzowie. Gotowanie rozpocznie się około godziny 9.00, a na degustację zapraszamy dwa kwadranse później. W menu, w piątkowy poranek będzie zupa z dyni i dyniowy bigos. 

Okazją do wspólnego gotowania będzie V edycja Festiwalu Dyni i Chryzantemy, organizowanego wspólnie przez Gorzowski Rynek Hurtowy Zespół Szkół Gastronomicznych i Miasto Gorzów